یکی از راه های تشخیص فتق دیافراگم مانومتری است که میتواند با حساسیت اندوسکوپی و Barium swallow باشد .برای تشخیص در HRM باید محل Lower esophageal sphincter(LES) و Crural diaphragm(CR) را مشخص کرد .
برای مشخص شدن Peak شاخص CD و LES باید دم عمیق کشیده شود آنهم سه بار بطور متوالی و در حالت Resting با این اقدام میتوان سه حالت EGJ را مشاهده کرد .
: Type I EGJ morphology نمای فشار ناحیه EGJ در یک دم عمیق میتواند با یک قله (Peak) یا با دو قله (Peak) ظاهر شود .
وقتی با یک قله ظاهر شد یعنی(Crural diaphragm(CR بر روی Lower esophageal sphincter(LES) منطبق است و EGJ طبیعی است
Type II EGJ morphology :در سه دم عمیق دو باند LES و CD با فاصله ۲-۱ سانتیمتر از هم جدامیشوند و حداقل فشار بین دو Peak یعنی باند CD و LES از فشار داخل معده کمتر نیست .به زبان دیگر اگرحداقل فشار بین دوباند را محاسبه کنید از فشار سنسور داخل معده بیشتر است .
پس فرق type I EGJ morphology با type II EGJ morphology در فاصله CD و LES است که باید تا دو سانتیمتر باشد نه بیشتر البته در سه دم عمیق و محل Pressure inversion point بین دو Peak است .
ْType III EGJ morphology :در سه دم عمیق متوالی دو باند LES و CD با فاصله بیشتر از دو سانتیمتر از هم جدا میشوند و حداکثر فشار بین دو Peak کمتر از فشار داخل معده است .
Type III دو نوع میباشد IIIa وIIIb .
۱- در نوع IIIa شاخص Pressure inversion pointدر سطح CD باقی میماند .یعنی با دم عمیق فشار بین دو باند کم میشود .
۲- امّا در نوع IIIb شاخص Pressure inversion pointدر سطح LES باقی میماند یعنی در دم عمیق فشار بین دو Peak یا بین دو باند کم نمیشود .