با سلام، من سعی میکنم در این سایت مطالبی را برای استفاده پزشکان (از یک پزشک محترم عمومی گرفته تا فوق تخصص گوارش) و بیماران نیازمند ارائه دهم، ولی آنوقت ارزش کار خود را میفهمم و روش تصحیح مشکلات سایت را درک میکنم که شما برایم بازخورد داشته باشید. شما با مطالعه مطالب سایت حتما متوجه شدید که من در چه ضمینه هائی بیشتر کار میکنم در همین راستا سئوال کنید و بازخورد بدهید. علت علاقه من به این دسته بیماری ها شاید این است که این بیماران نیاز به کمک بیشتری دارند و امروز سه مطلب کوتاه د مورد یبوست، اختلال بلع و بی اختیاری مدفوع خدمت شما عزیزان ذکر میکنم.
مطلب اول یبوست: حدود ۱۵% مردم در یک دوره ای از زندگی خود دچار یبوست میشوند و یبوست یک نشانه است و بیماری نیست.
وقتی از این مراجعه کنندگان شرح حال میگیرم درصد قابل توجهی از آنها مدتها و گاهی سالها تحت درمان بیساکودیل و سیلاکس و از این دسته داروها هستند که بدترین آنها همین سیلاکس است، و این در حالی تجویز میشود که در همه منابع علمی ذکرشده که از لاگزاتیوهای محرک (Stimulant laxative) یعنی همین داروها نباید بیشتر از دو تا چهار هفته استفاده کرد و بخصوص سیلاکس. روزها که میگذرد نیاز بیمار به این دارو بیشتر و بیشتر میشود و گاهی بیمار در هفته چند روز هر روز دو تا سه عدد گاهی روزانه تا ده عدد از این دارو میل میکنند.
از عوارض این دارو اختلال الکترولیت بدن، درد پیچشی شکم، گاهی اسهال، عود شقاق مقعد و کولون آتونیک یا ناتوان را میتوان نام برد و بیمار دچار یبوست شدیدتری میشود. چرا باید یک بیمار با یک یبوست مختصر در حین بارداری، بعد از زایمان و یا بعد از یک مسافرت را ترغیب به مصرف این دارو ها کرد. به جرات میتوانم بگویم با تغییر روش زندگی، تغییر رژیم غذاوی، تغییر روش دفع و ورزش میتوان تا ۷۰% یبوست ها را اصلاح کرد. با شما هستم بیمار محترم باید هوشیار باشید و با مشکل خود برخورد منطقی داشته باشید.
با یبوست نسازید بلکه آنرا درمان کنید.
مطلب دوم اختلال بلع ( گیرکردن لقمه در گلو یا پشت جناغ سینه): بیمار محترم اشکال در بلع یا گیر کردن غذا را نادیده نگیرید، گاهی بیمارانی بما مراجعه میکنند که دو سال، سه سال و یا حتی سالها اختلال در بلع دارند و پناهشان قرص های معده یا قرص اعصاب است و معمولا این افراد چند بار هم اندوسکوپی شدند و اظهار میکنند میکرب معده داشته اند و درمان شدند ولی حکایت همچنان باقی میماند و در نهایت معلوم میشود مثلا اشالازی یا اسپاسم دارند هر چند مشکلات روحی روانی، رفلاکس، توده های مری …….. اشکال در بلع میدهند ولی هرکدام به شکل ویژه ظاهر میشوند سعی کنید به اختلال در بلع خود عادت نکنید و پس از درمانهای اولیه در صورت عدم بهبودی در نهایت به یک فوق تخصص گوارش مراجعه داشته باشید. بیمار محترم گیر کردن غذا در موقع بلع را نادیده نگیرید.
مطلب سوم بی اختیاری مدفوع: بیمار محترم تا حدود ۲% مردم دچار بی اختیاری مدفوع هستند بدلیل احساس شرمندگی حتی وقتی پزشک از آنها سئوال از بی اختیاری میکند پاسخ درست نمیدهند. و این بیاختیاری میشود افت زندگی بیمار، بلای جانش، اعتماد بنفس اورا از بین میبرد، خانه نشینش میکند یعنی خودشان را در منزل حبس میکنند و کاملا زندگی خودرا تغییر میدهند. مهمانی نمیروند، مسافرت نمیروند، برای خرید بیرون نمیروند……… در ارتباطات با فامیل مشکل بهم میزنند و در نهایت دچار اسیب های روحی روانی میشود.
چرا تقاضای کمک نمیکنید؟ ادعا نداریم بی اختیاری مدفوع را کامل درمان میکنیم، ولی با درمانهای داروئی، تغییر رژیم غذائی، تغییر روش زندگی ، تغییر الگوی دفع میتوانیم آنرا تعدیل کنیم تا زندگی کردن آسانتر شود و در در مواردی هم درمان کامل میکنیم. بدانید بدلیل اسیب های زایمانی بیشتر بیماران خانمها هستند این بیماری در خانمها دو برابر آقایان است و امروزه ۲۵ در صد مشتریان اماکن نگاهداری بی اختیاری مدفوع هستند و هیچ مشکل دیگری ندارند. علل بی اختیاری مدفوع کم نیستند و در درجه بعد از اسیب های زایمانی شیوع بی اختیاری در افرادی که بدلیل بیماری های مقعد (شقاق، فیستول، …) اقدام بعمل جراحی ناحیه نموده اند کم نیست و گاهی هم یبوست در طی سالها منجر به بی اختیاری مدفوع میشود.
بیمار محترم درصد قابل توجهی از بیماران را میشود با درمانهای داروئی، تغییر رژیم غذائی، تغییر روش زندگی درمان کرد. با بی اختیاری به پزشک مراجعه کنید و زندگی راحت را از خودتان سلب نکنید. بیمار عزیز تسلیم این افت نشوید با آن مبارزه کنید.