با سلام، من سعی میکنم در این سایت انواع مطالب را برای استفاده پزشکان (از یک پزشک محترم عمومی گرفته تا فوق تخصص گوارش) و بیماران نیازمند ارائه دهم، ولی آنوقت ارزش کار خود را میفهمم و روش تصحیح مشکلات سایت را درک میکنم که شما بمن بازخورد بدهید. شما با مطالعه مطالب سایت حتما متوجه شدید که من در چه ضمینه های پزشکی بیشتر کار میکنم در همین راستا سئوال کنید و بازخورد داشته باشید. علت علاقه ام به این دسته بیماری ها تجربه من است، که این بیماران نیاز به کمک بیشتری دارند.
امروز سه مطلب کوتاه د مورد یبوست، اختلال بلع و بی اختیاری مدفوع خدمت شما عزیزان ذکر میکنم.
مطلب اول یبوست: حدود ۱۵% مردم در تمام طول عمر یا در یک دوره ای از زندگی خود دچار یبوست میشوند و یبوست یک نشانه است و بیماری نیست.
وقتی از این مراجعه کنندگان شرح حال میگیرم حدود۶۰% آنها مدتها و گاهی سالها تحت درمان با بیساکودیل و سیلاکس و از این دسته داروها هستند که بدترین آنها همین سیلاکس است، و این در حالی تجویز میشود که در همه منابع علمی ذکرشده که از لاگزاتیوهای محرک (Stimulant laxative) یعنی همین داروها را نباید بیشتر از یک تا دو هفته استفاده کرد، آنهم وقتی درمانهای اولیه ناموفق بود و هفته ای یک تا حداکثر دوبار نباشد. روزها که میگذرد نیاز بیمار به این دارو بیشتر و بیشتر میشود و گاهی بیمار در هفته چند روز هر روز دو تا سه قرص مصرف میکنند.
از عوارض این دارو میتوان اختلال الکترولیت بدن، پیچش شکم، گاهی اسهال، عود شقاق مقعد و کولون آتونیک یا ناتوان نام برد و بیمار دچار یبوست شدید تری میشود. چرا باید یک بیمار با یک یبوست مختصر در طول حاملگی یا بعد از یک مسافرت را ترغیب به مصرف این دارو ها کرد؟.
و بعضی از این بیماران سالها مدفوع را با انگشت از مقعد خود خارج میکنند و بطور متناوب دچار زخم مقعد میشوند و دستشوئی برای آنها میشود محل شکنجه.
به جرات میتوانم بگویم با تغییر روش زندگی، تغییر رژیم غذاوی میتوان تا ۷۰% یبوست ها را درمان کرد. با شما هستم بیمار محترم….. باید هوشیار باشید و با مشکل خود برخورد منطقی کنید .
مطلب دوم اختلال بلع یا گیر کردن غذا: بیمار محترم اشکال در بلع را نادیده نگیرید، گاهی بیمارانی بما مراجعه میکنند که دو سال، سه سال و یا حتی سالها اختلال در بلع دارند و پناهشان قرص های معده یا قرص اعصاب و یا یک مشت دارو برای از بین بردن میکرب معده است. و معمولا این افراد چند بار هم اندوسکوپی شدند و در نهایت معلوم میشود مثلا اشالازی دارند هر چند مشکلات روحی روانی، رفلاکس، توده های مری ……..میتوانند منجر به گیر کردن غذا شوند
ولی هرکدام از بیماری های فوق به شکل ویژه تظاهر میکنند. سعی کنید به اختلال در بلع خود عادت نکنید، حل این مشکل با کم خوردن غذا، با آب غذا را قورت دادن، ماساژ پشت، راه رفتن ….. نیست و شما پس از درمانهای اولیه در صورت عدم بهبودی به یک فوق تخصص گوارش مراجعه داشته باشید.
مطلب سوم بی اختیاری مدفوع: بیمار محترم تا حدود ۲% مردم دچار بی اختیاری مدفوع هستند بدلیل احساس شرمنگی حتی وقتی پزشک از آنها سئوال از بی اختیاری میکند پاسخ درست نمیدهند.
و بیشتر بیماران خانمهای پس از یک یا چند زایمان و یا افرادی که بدلیل بیماری های مقعد (شقاق، فیستول، بواسیر…) اقدام بعمل جراحی نموده اند میباشند. و این بیماران بدلیل ترس از بی اختیاری خودشان را در منزل حبس میکنند و کاملا زندگی خودرا تغییر میدهند. مهمانی نمیروند، مسافرت نمیروند، برای خرید بیرون نمیروند………
بیمار محترم درصد قابل توجهی از این بیماران را میتوان با درمانهای داروئی، تغییر رژیم غذائی، تغییر روش زندگی درمان کرد.
وقتی دچار بی اختیاری هستید به پزشک مراجعه کنید و زندگی را از خودتان سلب نکنید.