اشتباهاتشان را تصحیح کنید.(به آنها نقاط قوت و ضعفشان را متذکر شوید و شیوه های بهبود کار را آموزش دهید.)
اقدام پنجم از مدل پنج میکرواسکیل تصحیح اشتباه یا غفلت است .گاهی بار دیگر مجبور می شویم یک فعالیت یا نتیجه منفی یک فعالیت را شرح دهیم .
واین مهم است که حدس بزنیم که چگونه مطلب را برسانیم تا اموزش گیرنده خود را اصلاح کند ، باید به کلماتی که بکار می بریم فکر کنیم .
شما بیشتر روی نوع فعالیت و نحوه تغییر آن فکر کنید و از کلمات منفی مثل ”بد“ و ”ضعیف ” استفاده نکنید ، اموزش گیرنده درک می کند هدف شما نقد سازنده است نه مچ گیری و خلاصه به دانشجو باید بازخورد داد چه انجائی کار را درست انجام میدهد چه آنجائی که نیاز دارد بیشتر دقت کند و یا کار کند .
باید اشتباه را متذکر شد و گفت چگونه ان را اصلاح کند تا اموزش گیرنده پایه های اموزش خود را اصلاح کند .
مثلا“ : درطول مدتی که گوش بیمار را معاینه می کردید بیمار ناراحت بود بیا تا یک بار دیگر نحوه دست گرفتن اتوسکوب را به شما نشان بدهم .
اگر معاینه یا تفسیر دانشجو ،دستیار اشتباه بوده و این اشتباه منجر به درک غلط در تشخیص یا درمان بیمار شده ،در مراقبت از بیمار تاثیر منفی گذاشته و عملکرد تیم یا کارائی خود آموزش گیرنده زیر سئوال رفته ، به محض رخ دادن اشتباه ، در همان جلسه وقت مناسبی پیدا کنید و اشتباه را شرح دهید و نحوه اصلاح ان را نیز نشان دهید .
اشتباهی که از ان انتقاد نشود شانس ان را دارد که در اینده تکرار شود . به افراد اجازه بدهید که در مورد اشتباهشان بحث شود و اینکه چگونه در اینده ان ها را اصلاح کنند ، شما بعنوان استاد در موقعیتی هستید که اشتباه را می فهمید و استاندارد ها را نیز میدانید .
اموزش گیرنده ای که به اشتباه اگاه است و می داند در اینده چگونه باید ان را اصلاح کند فقط یک یاد اوری نیاز دارد . واموزش گیرنده ای که اشتباه را درک میکند ولی نمی داند چگونه خود را اصلاح کند در موقعیت بعدی در بهترین زمان فراگیری قرار دارد که شما میتوانید از ان استفاده کنید .
و اما اموزش گیرنده ای که نمیداند اشتباه کرده و یا ان را نمی پذیرد دردسر بیشتری دارد باید برای انها وقت بیشتری برای توجیه اشتباه و اموزش گذاشت .
مثال :شنیدن ”Fine crackle ” در قائده ریه بیشتر نارسائی قلب را مطرح میکند تا پنومونی را .
چیزی که مهم است شما باید یاداوری مثبت در Microskill 4 را با انتقاد های سازنده Microskill 5 موازنه دهید ، زیاده روی در هر کدام تاثیر کمتری دارد تا متوازن کردن هر دو .
در مورد اصلاح اشتباهات :
۱-تنظیم زمان بیان موضوع کلید اصلی است .
۲-باید به نحوی وارد بحث شوید که دانشجو ، رزیدنت و یا کارورز توجیه شود .
۳-باید نحوه بیان مسئله برای هر موضوعی اختصاصی باشد نه با کلماتی مثل ”بد“ ”،بهتر نیست ” و بیشتر روی روش های اصلاح متمرکز شوید .
مثال:
”در این بیمار باید برای بررسی گاز های خون از خون وریدی استفاده کرد تا شریانی ”
«با توجه به سطح هوشیاری بیمار بلند کردنش و غذا دادنش و استفراغ بعد از ان خطر اسپیراسیون را در بیمار افزایش میدهد ».
”مسئله تنفسی این بیمار به اسیب های پوستی او ارجعیت دارد .“
”امکان دارد قبول کنیم این علائم در کودک مربوط به عفونت ویروسی قسمت فوقانی دستگاه تنفسی باشد ولی شما نمی توانید از اوتیت مدیا مطمئن شوید مگر اینکه گوش بیمار را معاینه کنید .“
”ممکن است نظر شما در مورد انسفالوپاتی این بیمار صحیح باشد ولی با توجه تاریخچه افتادن این بیمار و اختلال انعقادی CT از سر این بیمار برای رد خونریزی Subdural لازم است .“
از جملاتی مانند:
”چرا از بیمار CT نکردید ”
”شما اشتباه کردید ” پرهیز کنید .